A VI-a ediție a VINTEST București

Salonul de vinuri VINTEST București editia a VI-a va fi organizat in perioada 28-30 octombrie 2016 si promovează campania ‘Iubesc Vinul Românesc’.

Salonul Vintest se desfăsoară în acest an la Sala de Marmură a Casei Presei Libere din București, timp de 3 zile, in perioada 28-30 octombrie 2016. Pretul biletului de intrare va fi 20 lei iar la standurile producatorilor de vin vor putea fi degustate peste 220 vinuri.

Vor participa cramele: Domeniile Sâmburești, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Rătesti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cricova, Călărași Divin, SCDVV Pietroasa.

Salonul de vinuri Vintest pregătește anul acesta Biblioteca de Vinuri Autohtone, o inițiativă de a împrieteni consumatorii de vin cu soiurile autohtone de vinuri, de a le oferi posibilitatea să le deguste și să discute despre ele într-un cadru relaxat. ‘În urma acestor degustări, 600 de persoane vor fi mai bogate în cunoștințe, vor încerca să își acomodeze papilele gustative fiecărui soi și vor găsi totodată și răspunsul la întrebarea care vin este cel mai apropiat de gustul personal.’, declară Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

vintest

Proiectul ‘Iubesc vinul Românesc’

Este o campanie de informare și educare inițiată în 2014 de expertul degustator Lucia Pîrvu, reprezentant Vinvest și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului. In cadrul acestei campanii, echipa organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole importante, cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului

Salonul de vinuri Vintest

Salonul de vinuri Vintest este initiat de Lucia Pîrvu, consul al Ordinului Cavalerii Vinului Szent Vince din Szeged. Salonul de vinuri Vintest Bucuresti este in 2016 la a 6-a editie si a inceput ca un derivat al Salonului International de Vinuri Vinvest de la Timisoara – aflat in prezent la a 11-a editie.