Rata Peking

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata la Petrecerea Chinezeasca ce va avea loc pe 15 mai 2014, de la ora 19.00, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Ingrediente:

  • 1 rata2 ingrediente
  • Glucoza
  • Foi de aluat din faina Arpis sau din faina de orez
  • Castravete verde
  • Ceapa
  • Sos Peking

 

Mod de preparare

Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute.

Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne.

Se lasa la scurs si la zvantat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, intre 2 si 3 ore.

Dupa acest interval de timp, se suspenda in carligele de inox si pune in cuptorul incalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime.

Rata este suficient gatita in momentul in care capata o culoare burn inchis.

Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.

Mod de servire

In cadrul Restaurantului Nan Jing, situat in incinta Hotelului Minerva, operatiunea de transare a ratei gatite, in felii subtiri, are loc la masa, in fata clientului.

Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga cateva fasii de ceapa, castavete si cateva felii de carne de rata, iar la sfarsit se ruleaza.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

 

Restaurantul Gazda

In aprilie, programul de educatie culinara a fsot sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.

In 1980, in urma unei vizite a lui Nicolae Ceausescu in China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc in Romania. Cei patru bucatari chinezi special trimisi din China, la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generattie de bucatari romani specializati in bucatele care inca sunt pregatite si servite in restaurantul Nan Jing.

Pana in 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara.

Unii dintre ospatarii si bucatarii care in 1980 erau tineri angajati ai acestui local de elita inca lucreaza in restaurant. Condusi de Yong, seful chinez, personalul restaurantului este la dispozitia clientilor pentru a transforma fiecare vizita in momente placute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este in topul preferintelor bucurestenilor inca din 1980 si a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri si recomandari pentru preparatele si servirea de calitate. Cu reputatia unui local de elita, Nan Jing este vizitat in mod frecvent de numeroase personalitati.