Operatia de blefaroplastie

Material realizat de Chirurg estetician Vangelis Vasalos, medic la Metamorphosis Center, în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”, proiect derulat în perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Metamorphosis Center, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

 Ce este Blefaroplastia?

Blefaroplastia este interventia chirurgicala de indepartare a excesului de piele de la nivelul pleoapei si, daca este cazul, a excesului de grasime de la nivelul inferior al acesteia.

Cand pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, primele semne ale imbatranirii se observa chiar la nivelul ochiilor. Blefaroplastia reuseste sa stearga expresia obosita de pe chip si intinereste cu pana la 10 ani.

 Ce persoane sunt potrivite pentru aceasta interventie

Interventia se adreseaza in special persoanelor de peste 35 de ani cu o conditie buna de sanatate, in mod deosebit in cazurile in care aspectul de “pleoapa cazuta” este accentuat si afecteaza vederea prin reducerea campului vizual.

Pot apela si persoanele mai tinere la aceasta procedura care, sub influenta genetica, prezinta cadere excesiva a pleoapelor sau pungi sub ochi.

Persoanele care prezinta probleme de ordin circulator, diabet sau probleme la nivelul ochilor (cum ar fi uscarea sau lacrimarea excesiva) trebuie sa discute inainte de interventie cu chirurgul plastician despre riscurile acestei interventii.

Etapele de desfasurare ale interventiei

Interventia se poate desfasura sub anestezie locala sau generala cu sedare intravenoasa si dureaza intre 1- 2 ore daca se intervine atat la nivelul pleoapei superioare, cat si la nivelul inferior al acesteia.

Interventia la nivelul pleoapei se face printr-o incizie alungita care urmareste cutele naturale ale ochiului, se indeparteaza excesul de piele si grasime si se inchide incizia cu suturi foarte fine.

Daca sub pleoapa inferioara este un exces de grasime se poate recurge la o incizie direct sub linia genelor pentru rearanjarea stratului de grasime si a muschilor. Pentru persoanele mai tinere, abordarea transconjunctivala este cea mai potrivita pentru indepartarea grasimii, deoarece incizia se face sub piele, cicatricile nefiind vizibile.

Dupa interventie se recomanda mentinerea pozitiei capului ridicata si aplicarea unor comprese reci la nivelul pleoapelor, pentru o vindecare mai rapida. Se vor evita activitatile care intensifica uscarea ochilor cum ar fi cititul, folosirea calculatorului sau folosirea lentilelor de contact. Pentru ca sensibilitatea la nivelul ochilor este ridicata se recomanda purtarea unor ochelari de protectie si evitarea activitatilor fizice intense timp de 2 saptamani.

O alta indicatie foarte importanta este evitarea expunerii la soare in primele 6 sau chiar 9 luni dupa interventie.

Se poate reveni relativ rapid la activitatile zilnice, iar firele de sutura se scot la 3-7 zile dupa interventie.

Este foarte important sa urmati sfaturile medicului dupa interventie si asteptarile dumneavoastra sa ramana realiste in privinta rezultatelor.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

În 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete și o expoziție.

Până în prezent s-au alăturat campaniei ”Frumusețea la 40 de ani” următorii parteneri media: Amelie.ro, 121.ro, Ziarul Actualitatea, Revista Avantaje, Business Woman, Ce face Mimi?, Fashionandbeauty.ro, Dacic Cool, debanat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, La Bucatarie, Imaginea mea, InfoEst, Marya, Mujer, Romania libera, Radio România Cultural, Romania Pozitiva, Senso TV, Universul Argesean, Vipstyle.ro, Woman TV, WorldWide Romania.