6 proprietati ale covoarelor cu Nanotehnologie

Nanotehnologie este un termen colectiv pentru dezvoltariile tehnologice la scara nanometrica. In sens larg, nanotehnologia reprezinta orice tehnologie al carei rezultat finit e de ordin nanometric: particule fine, sinteza chimica, microlitografie avansata etc. Structurile nanometrice sunt foarte mici, ajungand pana la scara atomica si poseda unele proprietati total deosebite si neasteptate, in comparatie cu aceeasi substanta luata la nivel macroscopic.

Aplicata covoarelor, Nanotehnologia le ofera urmatoarele propietati:

1. Combate gradul de uzura si murdarire a covorului.

Nano Tehnologia mentine covorul ca nou mai multi ani deoarece respinge murdaria si lichidele varsate pe acesta.

2. Se curata foarte usor.

Petele de lichide diferite (suc de visine, cafea, cola, ceai, suc de rosii etc.) se sterg foarte usor, cu o carpa uscata, deoarece nu se imprima in covor.

3. Sunt mai sanatoase

Covoarele cu Tehnologia NANO produc o cantitate redusa de praf in comparatie cu covorul normal. In plus, tehnologia impiedica formarea bacteriilor, capuselor si ciupercilor.

4. Nu contin substante chimice periculoase

Covoarele cu Nanotehnologie sunt confectionate din materiale naturale, fara substante chimice toxice, de aceea sunt potrivite familiilor cu copii.

5. Au rezistenta la umiditate

Lichidele nu intra in covoare, raman deasupra materialului si pot fi sterse foarte usor.

6. Au efect de autocuratare

Ai uitat sa stergi pata de suc de visine de pe covor? Nicio problema. Este suficient sa expui la soare pata uscata si se va evapora.

În iunie, Pierre Cardin Carpet si Toro Design au incheiat un parteneriat pentru a aduce în România covoarele cu Nanotehnologia de autocurățare.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)