Cum iti alegi fotograful de nunta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om. De aceea, iti doresti ca totul sa iasa perfect.

Pentru asta, trebuie sa te asiguri de faptul ca apelezi intotdeauna la serviciile specializate ale unui fotograf profesionist, cu experienta, pentru ca nunta sa iasa asa cum iti doresti.

Marius Niculae ne ofera 5 sfaturi despre alegerea celui mai potrivit fotograf de nunta.

Un portofoliu fotograf nunta trebuie sa contina toate acele detalii care transforma o fotografie obisnuita intr-o creatie de arta. Este important ca mirii sa studieze cu atentie acest portofoliu, inainte de a semna contractul de colaborare cu un fotograf pentru marele eveniment.

5 Criterii de selectare a celui mai bun fotograf

Eficienta – in aceasta situatie, eficienta nu consta in rapiditatea cu care fotograful ales pentru nunta realizeaza cadrele. Cei cu adevarat profesionisti isi rezerva mult mai mult timp decat amatorii. Pentru acestia, rezultatul final este extrem de important, astfel ca petrec foarte mult timp pentru a identifica unghiul perfect din care sa realizeze fotografia. Profesionistul va face intotdeauna mai multe fotografii aceluiasi cadru, din care o va alege ulterior pe cea care i se pare cea mai reusita.

Detalii – profesionistul este acela care surprinde toate detaliile, chiar si pe acelea pe care un invitat sau chiar mirii nu reusesc sa le surprinda. Obiectivul camerei foto este ca un portal care ii permite profesionistului sa surprinda cadrele potrivite si detaliile nestiute de nimeni.

Less is more – pe acest aspect se bazeaza intotdeauna un fotograf nunta profesionist. Cadrele surprinse de acesta se concentreaza pe anumite elemente si spun o poveste, in timp ce un amator nu va reusi niciodata sa faca diferenta intre elementele importante si cele mai putin importante. In cel de-al doilea caz, probabil vom intalni fotografii in care apare un numar destul de mare de invitati. Fotografia nu ar spune nimic; pur si simplu ar surprinde o multime de oameni, fiecare facand alte lucruri.

Adaptare – profesionistii se vor adapta intotdeauna la decor si la elementele de care dispun. De aceea, biserica, localul si celelalte incaperi, precum si spatiile deschise, trebuie folosite in asa fel incat sa infrumuseteze fotografia si sa obtina tot ce e mai bun din ce ofera cadrul respectiv.

Editare – un profesionist va trimite intotdeauna fotografiile editate. Acesta mizeaza pe calitate si nu pe cantitate, astfel ca, in loc de 1000 de fotografii, realizate de un amator, mirii ar prefera 200 de fotografii profesionale, editate de specialist, care sa surprinda esentialul. Editarea acestora nu inseamna decat usoare modificari de expresie si artistice, care sa infrumuseteze cadrul; imaginea nu va fi modificata sau deteriorata, astfel ca mirii nu au de ce sa isi faca griji. De asemenea, profesionistul va oferi un album, care poarta amprenta autorului si reflecta viziunea artistica a celui care a realizat fotografiile.

Fotografia de nunta reprezinta o provocare pentru un fotograf profesionist, pentru ca ea nu presupune ceva obisnuit, asa cum se intampla in alte situatii; prezinta o serie de trasaturi definitorii, caracteristici, care o diferentiaza de toate celelalte tipuri de fotografie. De aceea, este necesar ca specialistul sa fie foarte bine pregatit in acest sens, in momentul in care decide sa porneasca pe drumul fotografiei de nunta.

Despre mariusniculae.com

Marius Niculae este un fotograf profesionist pentru nunta cu o experienta de peste 12 ani.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)