Salata cu tofu si frunze de telina

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

6

Ingrediente:

  • 10 ml ulei dulce de susan sau ulei de porumb Arpis1
  • 3 bucati de ciuperci urechi de lemn
  • 2 bucati de branza tofu deshidratata
  • 2 catei de usturoi
  • Telina verde
  • Sare dupa gust
  • Ghimbir
  • 1 lingurita de otet negru (balsamic) Arpis
  • ½ lingura de fructe de goji
  • Castravete verde

Mod de preparare

Intr-un woc se pune apa la incins si se adauga branza tofu deshidratata, ciupercile, telina, fructele de goji si se lasa timp de 3 minute, pana cand apa incepe sa dea in clocot.

Se adauga uleiul Arpis, usturoiul, sarea si se amesteca.

Se scot din woc, se pun pe farfuria decorata cu castravete si se stropesc cu otetul negru Arpis.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Restaurantul Gazda

In aprilie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.

In 1980, in urma unei vizite a lui Nicolae Ceausescu in China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc in Romania. Cei patru bucatari chinezi special trimisi din China, la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generattie de bucatari romani specializati in bucatele care inca sunt pregatite si servite in restaurantul Nan Jing.

Pana in 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara.

Unii dintre ospatarii si bucatarii care in 1980 erau tineri angajati ai acestui local de elita inca lucreaza in restaurant. Condusi de Yong, seful chinez, personalul restaurantului este la dispozitia clientilor pentru a transforma fiecare vizita in momente placute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este in topul preferintelor bucurestenilor inca din 1980 si a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri si recomandari pentru preparatele si servirea de calitate. Cu reputatia unui local de elita, Nan Jing este vizitat in mod frecvent de numeroase personalitati.

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.