De ce sa-ti montezi uşi rezistente la foc?
Ai auzit despre usile rezistente la foc dar nu stii ce sunt?
Iti venim in ajutor cu cateva caracteristici ale ușilor rezistente la foc!
- sunt folosite pentru evitarea răspândirii unui eventual incendiu.
- Sunt montate obligatoriu pentru centrale termice, depozite de materiale inflamabile, garaje auto şi orice spaţii în care pericolul unui incendiu este mai mare.
- Ele pot fi de asemenea montate şi în alte spaţii: sedii ale unor firme, spălătorii auto, locuinţe particulare.
- Sunt eficiente în special în blocuri, blocând răspândirea unui incendiu de la un apartament la cele vecine.
Aceste uși rezistente la foc sunt metalice, cu izolaţie termică (în componenţa ei interioară intră o soluţie sub formă de gel care, in caz de necesitate, se transformă în apă, pentru răcire) şi cu alte dotări speciale: senzori de fum și căldură, bară antipanică.
Durata rezistenţei la foc a uşilor variază: 60 de minute – 120 de minute. Pot avea diverse culori. Au garanţie pentru 24 de luni.
Tipurile de uşi rezistente la foc pot fi: uși antifoc batante cu una sau două balamale, uși antifoc culisante, uși antifoc rulou.
Ușile antifoc batante au dimensiuni prestabilite, reversibile şi nereversibile (cele pietonale, foarte robuste). Atât cele reversibile, cât şi cele nereversibile sunt: simple (cu un canat) şi duble (cu două canate).
Ușile antifoc culisante au dimensiuni în funcţie de utilizarea lor: până la 8000 mm lăţime şi 5000 mm înălţime. Sunt cu un canat sau cu două canate. Sunt uşi industriale care pot avea sau nu izolaţie termică şi în general dublează ușile uzuale de circulaţie.
Ușile antifoc rulou sunt concepute astfel încât să acţioneze pentru a opri răspândirea focului, în cazul alarmei antifoc, dar sunt disponibile și dacă nu este pornită alarma. Sunt livrate cu un canat acoperit cu un film PVC pentru protecţie.
Accesoriile pentru uși rezistente la foc sunt: mânere rezistente la foc, cheie standard, balama cu rulmenţi cu înălţime reglabilă, încuietoare, bolturi care intră pe tocul uşii, cleme ce se montează cu ajutorul şuruburilor sau prin cimentare, balama cu autoînchidere cu arc, garnitură lipită pe cadru pentru nu a permite fumului să iasă.
Există accesorii opţionale care se pot adăuga sau le pot înlocui pe cele deja existnte: kitul antipanică( care cuprinde: cilindri cu trei chei, broaşte antifoc şi antipanică – fabricate în întregime din materiale antiincendiu – mecanismul intern, bara antipanică din aluminiu eloxat, sild cu maner extern), mânere antifoc, o cheie tip patent, amortizoare uşi.