Body lifting – ce este si cand avem nevoie de el

Material realizat de Metamorphosis Center in cadrul campaniei de informare si crestere a respectului de sine a femeilor ”Frumusetea la 40 de ani”, proiect derulat in perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications in parteneriat cu Hebra Dermatologie, Pirifan Distribution, Metamorphosis Center, Jolidon, Beauty Boutique si pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

Ce este body liftingul?

Body lifting-ul sau chirurgia conturului corporal cuprinde o serie de interventii chirurgicale care au ca scop redarea aspectului normal/ideal al corpului uman. Acest concept s-a dezvoltat dupa evaluarea constanta a pacientilor obezi supusi chirurgiei bariatrice (chirurgiei obezitatii) care, desi au slabit, nu aveau un contur corporal normal din cauza excesului tegumentar.

Desi abdominoplastia se incadreaza in acest concept, in urma scaderii ponderale masive s-a constatat necesitatea indepartarii tesutului excedentar din diferite zone, in functie de particularitatile pacientului: brate, coapse, sani etc.

Procedura de Body Lifting este recomandata doar dupa ce pacientul a ajuns la greutatea dorita, deoarece in cazul in care acesta va continua sa slabeasca se va confrunta din nou cu aparitia excesului de tegument.

Aceste interventii se fac in etape, astfel ca un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 interventii seriate, in functie de excesul tegumentar pe care-l prezinta, pentru a-i readapta invelisul (tegumentul) la noile dimensiuni.

 

Cine sunt cei mai buni candidati pentru Body Lifting?

Cei mai multi dintre pacientii care recurg la body lifting fac parte din categoria persoanelor care anterior au recurs la o operatie de chirurgie bariatrica (micsorare a stomacului). Acestia, datorita scaderii masive in greutate prezinta un exces tegumentar in diferite zone, precum: abdomen, coapse, brate sau spate.

O alta categorie este reprezentata de femeile care, dupa una sau mai multe sarcini, pe parcursul carora au acumulat un numar semnificativ de kilograme, prezinta un exces de tegumet in zona abdominala sau/si ptoza la nivelul sanilor.

Nu in ultimul rand, putem discuta si de categoria in care se incadreaza persoanele obeze, care, dupa o schimbare drastica a stilului de viata (alimentatie echilibrata, sport etc.), reusesc sa scada in greutate masiv si ajung sa se confrunte cu acelasi exces de piele.

Ce trebuie sa faci dupa operatie?

Postoperator se recomanda purtarea de corsete elastice in vederea reducerii edemului postoperator si asigurarii suportului pentru noul contur corporal.

Dupa operatie, disconfortul sau durerea sunt relativ comune si se controleaza medicamentos. Pozitiile si miscarile care pun in tensiune musculatura si suturile din zona operata trebuie evitate, reluarea activitatilor fizice usoare este posibila la cateva zile postoperator.

Desi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv este la cateva luni de la interventie. Senzatia locala de amorteala (datorata sectionarii ramurilor nervoase senzitive in cursul interventiei) si de tensiune se amelioreaza in cursul lunilor urmatoare.

Noul contur corporal este relativ permanent atat timp cat persoana isi mentine constanta greutatea corpului si urmeaza un regim de viata sanatos (alimentatie rationala si practicarea de activitati fizice).

Despre campanie

Campania ”Frumusetea la 40 de ani” este derulata timp de 12 luni, in perioada martie 2015 – februarie 2016. in cadrul campaniei, 12 doamne din presa, cu varsta intre 35 si 47 ani, sunt invitate sa vorbeasca despre ceea ce inseamna frumusetea in jurul varstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o ingrijire si o alimentatie sanatoasa. Lunar, fotografiile doamnelor participante in campanie sunt transformate in tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

in 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete si o expozitie.

Pana in prezent s-au alaturat campaniei ”Frumusetea la 40 de ani” urmatorii parteneri media: Amelie.ro, 121.ro, Ziarul Actualitatea, Revista Avantaje, Business Woman, Ce face Mimi?, Fashionandbeauty.ro, Dacic Cool, debanat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, La Bucatarie, Imaginea mea, InfoEst, Marya, Mujer, Romania libera, Radio Romania Cultural, Romania Pozitiva, Senso TV, Universul Argesean, Vipstyle.ro, Woman TV, WorldWide Romania.