L’Oreal Elseve Dream Long si centimetrii promisi…

Daca ai parul lung, cu siguranta cunosti/ ai ascultat reclama la Gama L’Oreal Elseve Dream Long. Pe scurt, este o gama de produse care promite sa te ajute sa eviti taierile lunare ale parului. O promisiune care vine in intampinarea dorintei, mai mult sau mai putin secrete, a femeilor: aceea de a avea un par lung, sanatos, usor stralucitor si plin de viata. 

Dincolo de reclama care suna foarte tentant, ce este adevarat si ce nu din promisiunile brandului?

 

Gama L’Oreal Elseve Dream Long cuprinde 5 produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam, balsam intensiv, masca de par si crema leave in) si toate pot fi achizitionate din marii retaileri (Cora, Carefour etc.) la preturi rezonabile.

 

L'Oreal Elseve Dream Long

Am testat produsele acestei game pe un par foarte lung (care trece de jumatatea spatelui), cu tendinta spre uscare, vopsit frecvent (la cateva luni), cu fire albe acoperite de sprayul Magic Retouch si netuns de 1 an, prin urmare un par cu varfuri destul de aspre/ uscate.

Ce am remarcat dupa 6 luni de folosire?

Sa le luam pe rand:

  1. Samponul L’Oreal Elseve Dream Long

La lansarea brandului pe piata din Romania, samponul avea o cantitate de 250 ml. dar in prezent a fost lansat si samponul la recipientul de 400 ml. (ceea ce este de apreciat, deoarece parul lung are nevoie de cantitati destul de mari de sampon iar diferenta de pret a samponului ambalat la cele doua tipuri de recipiente este de doar 2-3 lei).

Indiferent de recipientul in care este ambalat, samponul are un aspect catifelat, hidrateaza mai bine parul uscat decat alte sampoane pentru parul uscat de pe acelasi nivel al preturilor (Syoss, Dove). Folosit pe un par nepieptanat inainte de baie, nu-l incurca, dar nici nu-l descurca la spalare. Senzatia este de par destul de hidratat, dupa samponare de doua ori.

 

2. Balsamul Descurcare Instanta

Este printre putinele produse care face ceea ce spune: realmente descurca firele incurcate la masarea balsamului in par, indiferent daca parul a fost pieptanat inainte de baie sau nu. Totusi, desi dupa baie parul este hidratat si descurcat, nu este suficienta doar folosirea acestui balsam, fara o masca de par suplimentara. Balsamul intr-adevar descurca firele de par si le hidrateaza, pe moment, insa varfurile raman uscate si parul se va incurca din nou intr-o zi sau doua, fara o masca suplimentara.

 

3. Balsamul intensiv 

Este un produs care repeta actiunea Balsamului descurcare instanta. Cu alte cuvinte, este de-a dreptul inutil sa-l cumperi (pentru ca este mai scump decat produsul anterior) daca doar te grabesti; intre un minut cat dureaza actiunea balsamului obisnuit si actiunea imediata a balsamului intensiv, nu este o diferenta atat de mare iar atunci cand ai parul lung, nu prea iti poti permite luxul de a te grabi.

 

4. Masca de par

Este un produs bun, hidratant si hranitor (insa nu chiar S.O.S). Are o textura placuta, catifelata, un miros placut si rezultate pe masura asteptarilor. Mai buna decat alte masti de par, face exact ceea ce te astepti de la ea: hidrateaza parul si il ingrijeste, dar nu face minuni. Raport calitate pret OK iar impreuna cu celelalte produse din cadrul gamei ofera ingrijirea dorita. Este important sa o folosesti dupa balsam, deoarece actiunea balsamului este limitata la descurcarea parului.

 

5. Crema Adio varfuri despicate

Este un alt produs care face exact ceea ce spune: previne despicarea varfurilor, si chiar o face mult mai bine decat produsele altor producatori de pe aceeasi categorie de servicii si preturi. In plus, protejeaza parul de caldura uscatorului si hidrateaza bine varfurile. Pe de alta parte, trebuie distribuita bine pe varfuri, pana la jumatatea firului de par, pentru a evita ingrasarea radacinilor si probabil ca este preferabil sa fie folosita de persoanele care au un par uscat. Poate fi folosita pe par umed sau uscat, dar cele mai bune rezultate se obtin la folosirea ei dupa baie, pe parul usor umed, sters bine cu prosopul.

 

In concluzie, dupa 6 luni de folosire, noi am observat urmatoarele:

  • Gradul de uscaciune al varfurilor a mai scazut, dar nu a fost eliminat in totalitate (acest aspect depinde si de gradul de uzura al firului de par si de actiunea altor agenti externi (vreme, vopsea, decolorari etc.)
  • Pe perioada folosirii tuturor produselor gamei (si in special a cremei de combatere a varfurilor despicate), a fost eliminata aproape in totalitate despicarea varfurilor; insa in momentul in care s-a oprit folosirea Cremei „Adio varfuri despicate” pentru cateva saptamani, a reinceput, mai timid, tendinta spre inspicare a firelor de par
  • Ruperea firelor de par a scazut pana la 70%. La inceputul perioadei de folosire, gradul de rupere era foarte mare, se rupeau fire lungi, din apropierea radacinii, atat la pieptanarea simpla, cat si la descurcarea firelor de par. Dupa 6 luni, ruperea a scazut cu pana la 70%, firele rupte fiind foarte scurte si putine (10-15 fire la o spalare sau la pieptanare).
  • Incurcarea varfurilor firelor de par a scazut, fiind eliminata total in primele 2 zile dupa spalarea parului si crescand progresiv in functie de durata dintre spalari.
  • Folosirea balsamului intensiv nu a adus niciun beneficiu suplimentar fata de balsamul Descurcare Instanta, dimpotriva, folosirea ambelor in acelasi timp incarca inutil parul.

In concluzie, in functie de tipul parului si de gradul de uzare a sa, folosirea gamei l‘Oreal Elseve Dream Long poate avea efecte bune, pe termen lung, insa trebuie folosite 4 din cele 5 produse ale gamei, la fiecare spalare. Sunt produse care ofera rezultate pe termen lung, iar efectele se vad dupa cateva luni de folosire.

Totusi, aceasta gama nu elimina total taierea varfurilor insa o scade destul de mult (taierea varfurilor poate fi facuta la 6 luni – 1 an), in special pentru a elimina varfurile subtiate si extrem de uscate. Este o gama care te ajuta sa eviti taierile lunare si despicarea varfurilor.

L'Oreal Elseve Dream Long

Sursa Foto: Facebook L’Oreal 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)