Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.
Ingrediente:
- 4 bucati de creveti
- 2 bucati de calamar
- 50 g de brocoli
- 50 de g de morcovi
- 50 de g de conopida
- 2 bucati de urechi de lemn
- 3 bucati de ciuperci aromate
- ¼ ardei
- Sare, zahar, amestec de condimente dupa gust
- 2 linguri vin de orez
- ½ lingurita de ghimbir tocat
- ulei Arpis
- supa de legume
- Usturoi
- Amidon
Mod de preparare
Intr-un woc se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor, si se lasa pe foc, dupa care se pun la scurs.
Intr-un alt woc se adauga cateva picaturi de ulei Arpis, se pune la calit ghimbirul tocat marunt, usturoiul si se adauga otetul de orez.
Se adauga supa de legume si se leaga cu amidon.
La sfarsit se adauga zaharul, sarea, piperul si alte amestecuri condimente (Vegeta).
Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.
Restaurantul Gazda
In aprilie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.
In 1980, in urma unei vizite a lui Nicolae Ceausescu in China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc in Romania. Cei patru bucatari chinezi special trimisi din China, la solicitarea expresa a lui Nicolae Ceausescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generattie de bucatari romani specializati in bucatele care inca sunt pregatite si servite in restaurantul Nan Jing.
Pana in 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara.
Unii dintre ospatarii si bucatarii care in 1980 erau tineri angajati ai acestui local de elita inca lucreaza in restaurant. Condusi de Yong, seful chinez, personalul restaurantului este la dispozitia clientilor pentru a transforma fiecare vizita in momente placute de relaxare.
Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este in topul preferintelor bucurestenilor inca din 1980 si a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri si recomandari pentru preparatele si servirea de calitate. Cu reputatia unui local de elita, Nan Jing este vizitat in mod frecvent de numeroase personalitati.