evenimenteStiriTimp liber

5 curiozități despre mini mașinile expuse la Mega Mall

  1. Curioșii vor fi surprinși să afle că, în contrast cu credința populară, caroseria Trabantului nu era fabricată din carton, ci dintr-un material numit Duroplast, realizat din reziduuri de bumbac și rășini din fenol.
  2. Unele exemplare de Dacia 500 „Lăstun”, produse între 1987 și 1991 la Timișoara, aveau o calitate atât de scăzută, încât se defectau imediat ce ieșeau din fabrică.
  3. BMW Isetta, care se regăsește printre exponate, putea fi condusă cu permis de motocicletă în anumite țări. De aceea, avea în spate o singură roată, fără posibilitatea de a merge în marșarier.
  4. În mod comic, una din cerințele de proiectare pentru Citroën 2CV, mica mașină care poate fi admirată și în celebrul film „Jandarmul din Saint Tropez”, a fost să poată transporta un coș de ouă pe drumurile neasfaltate, fără ca acestea să se spargă.
  5. O marcă îndrăgită de toată lumea, Mini s-a remarcat în sporturile cu motor, unde s-a impus în fața unor mașini mult mai puternice.
    De exemplu, în timpul Raliului de la Monte Carlo din 1964, 1965 și 1967, Mini a depășit modele precum Lancia Fulvia HF, Porsche 911, Renault 8 Gordini sau Mercedes-Benz 300SE.

Toate aceste mașini și multe altele, alături de reprezentările lor în cafea, pot fi descoperite până pe 28 martie, la Mega Mall.

Dacia Lăstun și Trabant se regăsesc printre cele 12 mini mașini expuse la Mega Mall între 8-28 martie.

Expoziția reunește unele dintre cele mai accesibile automobile europene din perioada 1950-1970. Automobilele de mici dimensiuni au devenit mașini cult, apreciate și căutate în prezent de colecționari.

„Mega Expoziția Mini Mașinilor” face parte din seria de evenimente inițiată de Mega Mall pentru a aduce mai aproape de publicul larg povești și obiecte de muzeu într-un mod cât mai accesibil. Printre expozițiile educative găzduite de Mega Mall se numără numără „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Școala de altădată”, muzeul pop-up „Made in RO: publicitate și branduri românești”, „Mașini de Altădată”, „Zăpezile de Altădată” și „Povești de Iubire”.