Apel de proiecte digitale intitulat “Animaţii, Puzzle, Investigaţii – Vino şi joacă-te cu colecţiile la muzeu!

Noaptea Muzeelor lansează o provocare elevilor și școlilor, prin apelul de proiecte digitale intitulat “Animaţii, Puzzle, Investigaţii – Vino şi joacă-te cu colecţiile la muzeu!

Începând din acest moment, Rețeaua Națională a Muzeelor din România lansează apelul public de proiecte adresat școlilor și liceelor din țară. Finanțăm 7 proiecte istețe, de impact, originale și surprinzătoare ca formă de prezentare sau de valorificare a colecțiilor muzeelor din țară. Oricare, la alegere.

Proiectele vor fi prezentate exclusiv în mediul virtual, cu acces necondiționat, fiind considerate parte a mărcii Noaptea Muzeelor.

Echipele de proiect trebuie să cuprindă doar elevi din aceeași clasă, iar aceștia trebuie să fie neîngrădiți, curajoși, să-și facă de cap cu tehnologiile și cu ideile, fără clișee, inhibiții și conformisme. Vrem copii de tot felul, nu numai premianți și olimpici.

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Toate detaliile legate de principiile și condițiile de participare le găsiți aici: http://www.muzee.org/sitev2/2020/…/24/noaptea-muzeelor-2020/ sau http://noapteamuzeelor.org

 

Termen limită de depunere

Termenul limită de depunere a ideilor de proiecte și a necesarului de resurse este de 16 octombrie 2020, ora 17.00.

Scenariile de proiecte câștigătoare vor fi finanțate, după caz, înainte de realizarea lor sau după realizarea lor, pe bază de decont. Momentul finanțării face obiectul negocierilor individuale cu fiecare proiect selectat.

Fiecare proiect câștigător va fi susținut de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România cu medierea accesului la colecțiile și la resursele muzeelor care fac obiectul scenariilor proiectelor selectate.

Comisia de selecție este alcătuită din managerul proiectului și membri ai conducerii Rețelei Naționale a Muzeelor din România

Proiectele se vor realiza și înregistra în perioada 20 octombrie – 5 noiembrie 2020 și vor fi apoi distribuite pe canalele oficiale ale evenimentului în perioada 7 – 14 noiembrie 2020, câte unul pe zi, până în ziua Nopții Muzeelor 2020.

Pentru informații, răspunsuri la întrebări și consultări, vă rugăm să folosiți adresa de email: noaptea_muzeelor@yahoo.com!

Aplicațiile se trimit, de asemenea, la adresa de email: noaptea_muzeelor@yahoo.com.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)