Bucureștii lui Caragiale #8| ANGAJAT LA DOI PATRONI – Teatrul Mic

După: Carlo Goldoni
Adaptarea: Richard Bean
Coordonator proiect: Gelu Colceag
Regia: Vlad Corbeanu
Cu: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan
Scenografia: Ioana Colceag și Diana Moțea
Mişcarea scenică: Maria Popa
Durată spectacol: 1h 30′
Recomandare vârstă: 12+

O piesă despre foame, dragoste, bani, două valize identice, un chelner cu delirium tremens şi două tentative de sinucidere, „Angajat la doi patroni” este o adaptare după comedia dell’arte din 1743, a dramaturgului italian Carlo Goldoni, „Slugă la doi stăpâni”. Mort de foame, pasionat de cartofi prăjiţi şi de legături amoroase, Francis Henshall se angajează la doi patroni. Ȋnconjurat de gangsteri, golani cu clasă şi mafioţi locali, Francis încearcă să supravieţuiască minţind şi încercând să îşi ascundă propriile greşeli, dar ajunge să se încurce din ce în ce mai mult în propriile sale minciuni.

***
BUCUREȘTII LUI CARAGIALE 2020
18 iulie – 20 septembrie 2020
Parcul Cișmigiu

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” a fost inițiat în anul 2012, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993 şi, ulterior, după o pauză de câţiva ani, în 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureștean, festivalul în forma actuală, „Bucureştii lui Caragiale”, s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei, Parcul Cişmigiu. În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.

Accesul la spectacole este gratuit și se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucureștii lui Caragiale – ediția a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro.
Organizator: Primăria Capitalei prin ARCUB
Partener: Teatrul Ion Creangă

***
Desfășurarea evenimentului, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)