10 lucruri esențiale pe care ar trebui să le ai cu tine când mergi la camping

Campingul poate fi o bună modalitate de relaxare și interacțiune cu familia sau prietenii, însă, poate fi și o modalitate de a te detașa și de a medita, atunci când decizi să pleci singur. Cu toate acestea, pe lângă beneficiile pe care le oferă acest mod de a petrece timpul liber, mersul cu cortul poate însemna și câteva evenimente neplăcute, cum ar fi vremea rea. De aceea, atunci când te pregătești să pleci, ia în considerare mai multe aspecte și asigură-te că iei obiecte esențiale cu tine, mai ales dacă mergi într-o zonă retrasă. Iată ce nu trebuie omis sub nicio formă:

1. Sacul de dormit sau salteaua, perna și pătura

Este destul de neplăcut să realizezi că ai uitat acasă sacul de dormit sau salteaua gonflabilă și că trebuie să dormi pe sol. Acest lucru poate cauza dureri și disconfort, caz în care, vacanța nu mai e o relaxare. Pentru a evita această situație, pune încă de la început sacul de dormit în bagaj. De asemenea, nu uita pătura, fiindcă noaptea poate fi frig chiar și la mare.

2. Hainele potrivite

Trebuie să dai dovadă de atenție atunci când îți alcătuiești garderoba pentru a pleca cu cortul. Dacă se anunță vreme ploioasă, atunci ar fi bine să ai la tine și haine mai groase plus o jachetă pentru ploaie. Dacă este foarte cald, câteva tricouri ți-ar prinde foarte bine. De aceea, urmărește prognoza meteorologică înainte de a pleca într-o astfel de vacanță. Totuși, pentru că nu poți ști niciodată la ce să te aștepți, ia la tine haine de rezervă, pentru orice condiții meteo.

3. Filtru pentru apă

Dacă dorești să petreci mai mult timp la cort, e posibil să nu ai de unde să-ți procuri apă potabilă, dacă proviziile tale s-au terminat. Așadar, este important să ai la tine un filtru de calitate pentru apă, pentru a transforma apa din diferite locuri într-un lichid potabil.

4. O lanternă și baterii

O sursă de lumină este foarte importantă pentru camping, mai ales dacă zona în care îți montezi cortul este sălbatică. Zgomotele și nevoile fiziologice te pot face să îți părăsești cortul noaptea, așa că, pentru a te putea deplasa pe întuneric, ai nevoie de lumină. Ai grijă să nu uiți bateriile!

5. Vesela și tacâmuri

Ai nevoie și de un cuțit la tine, dacă vei locui o vreme la cort. Cuțitul este esențial pentru prepararea oricărui fel de mâncare, dar și pentru desfacerea conservelor. De asemenea, dacă ești pasionat de pescuit, acesta te poate ajuta să pregătești peștele prins pentru cină. Tacâmurile sunt esențiale pentru a lua masa.

6. Trusă de prim-ajutor

Fiindcă te afli în natură și departe de civilizație, este puțin probabil ca o intervenție a echipelor medicale să fie rapidă, în cazul în care este necesară. Așadar, ar fi bine să ai la tine o trusă de prim-ajutor, pentru a putea îngriji rănile sau înțepăturile de insecte.

7. Repelent de insecte

Înțepăturile de insecte nu numai că îți pot strica vacanța, însă pot reprezenta și un pericol pentru sănătate. Asigură-te că ai asupra ta o soluție repelentă pentru multe tipuri de insecte. Dacă mergi într-o zonă cu iarbă în sezonul cald, este indicat să utilizezi o soluție anti căpușe.

8. Cărbuni și chibrituri

Focul în mijlocul sălbăticiei se poate dovedi util pentru pregătirea mâncării sau pentru încălzire. Așadar, este foarte important să ai asupra ta chibrituri sau o brichetă cu ajutorul căreia să aprinzi focul. Deși poți găsi lemne uscate în pădure, s-ar putea să ai nevoie și de cărbuni.

9. Grătar și ceaun

Este important să te gândești și la ce vei mânca pe timpul campingului. Deși conservele sunt utile atunci când mergi cu cortul, mesele trebuie să fie diversificate. Pune în bagaj un ceaun și un grătar, deoarece poți găti multe feluri de mâncare cu ajutorul lor. Acestea sunt utile mai ales dacă pleci cu grupul, deoarece te ajută să prepari o cantitate mai mare de mâncare.

10. Produse de igienă

Nu uita de produsele pentru vase, deoarece este necesar să speli vesela și tacâmurile. De asemenea, produsele de igienă personală nu trebuie omise.

Așadar, pentru o vacanță reușită la cort, ai grijă să îți faci bagajul într-un mod corespunzător, astfel încât să nu-ți lipsească nimic.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)