3 pași ca sa scapi de arsurile solare in 12 ore

Ai stat la soare la piscina sau la mare in orele de vârf?

Sau poate ai uitat sa folosesti crema de protecție și acum te-ai ales cu o „frumusețe” de piele rosie ce face o concurenta teribila racului fiert…

Ori pur și simplu ai avut multe drumuri cu masina prin caldura de foc iar crema ta de fata nu are FPS…

Indiferent de cauzele arsurilor tale solare, ele sunt nu doar inestetice, ci și neplăcute și vor trece cu mare greutate, cam intr-o săptămâna, dacă nu intervii asupra lor cu metode de îngrijire și hidratare a pielii.

Deși poate unele loțiuni de după plaja ar putea funcționa, de aceasta data cele mai eficiente in tratarea arsurilor solare rămân metodele băbești.

Clarissa îți propune 3 pași ca sa scapi de arsurile solare in 12 ore…

1. Iaurtul

Una dintre cele mai eficiente metode de combatere a arsurilor solare este și va rămâne iaurtul natural. Nu contează dacă este iaurt simplu sau de băut, important este sa nu aibă fructe sa zahar adăugat.

Pentru a fi cât mai eficient, imediat după ce vii de la plaja, după un dus care sa elimine toată sarea marina de pe corp, se unge pielea curată și uscata cu iaurt rece, de la frigider. Iaurtul se tine timp de cel puțin jumătate de ora (pana începe sa se usuce) și va calma usturimea.

Dacă după jumătate de ora încă mai simți usturimi, se spală iaurtul cu apa călduță spre rece și se întinde un nou strat de iaurt proaspăt pe pielea arsa sau iritată pentru jumătate de ora-1 ora.

2. Iaurtul se spală cu un gel de dus blând și apa călduță spre rece, apoi pielea se tamponează cu un prosop pufos fără a freca.

3. Zonele iritate se ung cu ulei de masline crud, extravirgin. Pentru rezultate optime uleiul se lasă pe corp toată noaptea. In cazul tenurilor grase sau mixte, dacă se unge și fata cu ulei de masline, acesta poate fi curățat cu apa micelara după jumătate de ora. Uleiul de masline va elimina roșeața și iritațiile solare ca prin minune, in maxim 8 ore (sau pana a doua zi dimineața), cu condiția ca zonele respective sa nu mai fie expuse la soare (fără FPS) in următoarele 24 ore.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)