Vrei sa ai succes ca antreprenor? Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos!

Articol scris de Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President

 

Succesul obtinut in cei 20 de ani de activitate, m-a determinat sa vin in sprijinul celor aflati la inceput de drum, fie ca sunt studenti sau tineri antreprenori.

In ultimii ani, am vazut foarte multe afaceri pornind cu mult entuziasm insa, dupa o perioada de suisuri si coborasuri, proprietarii lor au decis sa le inchida si sa revina la statutul de angajat.

De aceea, pentru toti cei ce-si doresc un ghid in viata de „om de business”, am creat un mic indreptar:

 

1. Creeaza-ti un obiectiv!
Experienta m-a invatat ca este fundamental sa-ti creezi un obiectiv in afacere, ca si in viata si sa incerci sa il atingi. Asa cum nu pleci intr-o excursie fara a sti dinainte destinatia si fara a avea o harta, in afaceri este important sa-ti identifici scopul si, mai ales, drumul pe care il vei urma. Dacă ai scopuri, obiective şi un traseu ales, nimic nu te poate opri, cu atât mai puţin vremea de afara sau negativismul celor din jur.

 

2. Evita negativismul tau sau al celor din jur!
Renunţă la a-ţi mai umple mintea de gânduri negative, care te împiedică să acţionezi. Dacă ai un scop, un vis pe care vrei să îl îndeplineşti, trebuie să îţi umpli mintea doar cu gânduri şi informaţii care te susţin în acest sens. Învaţă să selectezi şi să-ţi păstrezi doar gândurile care te susţin. După ce renunţi la a-ţi mai îmbâcsi mintea de gânduri negative, încet-încet o să răsară soarele şi pe strada ta. Vei vedea cum gândurile ţi se limpezesc şi dorinţele tale încep să prindă contur. Vei avea mai mult chef de acţiune şi vei fi mai plin de entuziasm.

 

3. Descoperă şi foloseşte puterea afirmaţiilor pozitive!
Afirmaţiile pozitive au o putere extraordinară dacă sunt repetate regulat şi formulate corect. Odată zise, îţi dau mai multă energie, bucurie, entuziasm şi încredere în tine. Te ajută să acţionezi! Afirmaţiile pozitive le poţi aplica atât în tratarea corpului, cât şi în liniştirea sufletului. Te ajută să-ţi dobândeşti sănătatea şi să-ţi regăseşti libertatea, pacea şi liniştea interioară.

 

4. Fii perseverent!
Orice antreprenor, de-a lungul carierei sale, va avea parte atat de succes, cat si de esec. Daca nu reusesti cu o idee, pune in practica alta si mergi mai departe. Important este sa nu te dai batut in fata dificultatilor de orice fel si sa nu incepi un nou proiect inainte de a-ltermina pe primul. Foarte multe afaceri esueaza deoarece leaderii lor le incep plini de entuziasm, apoi, pe parcurs, se plictisesc sau gasesc alte interese.

 

6. Nu te speria de probleme! Rezolva-le!
Aminteste-ti ca singurii oameni fara probleme sunt la cimitir! Antreprenoriatul presupune, pe langa altele, rezolvarea multor probleme. Vei invata cum sa le faci fata invatand cate ceva din lucrurile care ti se intampla in fiecare zi. Dedica-ti o parte din timp pentru a citi bloguri, ziare, reviste, carti. Poti citi si chestii care nu au neaparat legatura cu afacerea ta. Asta te va face sa te simti mai inteligent, mai cultivat, si de ce nu, chiar mai atractiv. Lasa deoparte mandria. Antreprenoriatul este dificil atunci cand incerci sa faci asta de unul singur. Cere ajutor! Oamenii vor respecta dorinta ta de a invata si de a fi umil. Vei fi surprins de ceea ce se poate intampla atunci cand pui intrebari.

 

7. Nu amana inceperea unui proiect sau a unei afaceri!
Dacă amâni, stai şi ţii cont de diverse pareri sau detalii, îl pui pe „dacă” în faţă, atunci este foarte probabil că nu vei ajunge acolo unde îţi propui. Vreau să spun că nu există momentul ideal, el este acum în prezent pentru toată lumea. Omul e singura fiinta care are capacitatea sa transforme lucrurile, nu doar sa le schimbe.

 

 8. Nu te astepta la rezultate obtinute „ieri”!
Afacerile sunt proiecte pe termen lung care trebuie gandite ca atare si dezvoltate permanent. Sa incepi o afacere azi si sa te astepti ca in 12 luni iti vei recupera investitia si vei obtine chiar profit, este total neproductiv si poate deveni frustrant. Fiecare afacere este ca un copil: mai intai trebuie creata, apoi trebuie sa-i ghidezi primii pasi in viata, sa o ajuti sa se dezvolte si, la maturitate, sa o lasi libera.

Cam acestea sunt o parte din ideile mele vis-a-vis de noţiunea de principii sănătoase de bază pentru o evoluţie sănătoasă şi o viaţă frumoasă, plină de bucurii şi împliniri. Această listă de principii sănătoase este o listă deschisă, o listă la care mereu se adaugă alte şi alte principii sănătoase, care să te ajute să te bucuri de ceea ce trăieşti, de frumuseţea vieţii. Dacă vrei mai mult, dacă vrei altceva, fă o schimbare în mentalitatea şi în comportamentul tău.

 

Despre Corin Romanescu

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activează de 20 de ani pe piața HORECA fiind martor al principalelor tendințe ale fiecărei perioade. În ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate și private, oferind sfaturi practice și sprijin pentru sute de cupluri și  zeci de companii din sectorul privat. Este Președinte al Asociației pentru Combaterea Sărăciei și Afecțiunilor Umane și Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București.

 

În ultimii ani Corin Romanescu s-a implicat în activități de leadership, inițiind derularea unor programe educaționale, sociale și culturale, pentru sprijinirea tinerei generații de profesioniști. Recent, a inițiat proiectul ”Sănătate prin aqua gym”, un program ce pune accentul pe o problema curenta a societății moderne: sedentarismul, alături de un program educațional axat pe sprijinirea culturii românești.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)