Curățenia de toamnă în dormitor

După o vară relaxantă,în care ne-am încărcat bateriile, este timpul pentru întoarcerea la muncă și la viața de zi cu zi.

Parcă în zilele în care am lipsit de acasă s-a adăugat mai mult praf ca niciodată, de aceea, una dintre activitățile toamnei, alături de punerea conservelor pentru iarnă, o constituie curățenia de toamnă. Dormitorul necesită o atenție deosebită, deoarece este locul în care ne petrecem cea mai mare parte din timp.

Adesea elementele patului (salteaua, pernele, păturile, plapuma, lenjeria etc.) pot înmagazina bacterii și acarieni, de aceea este necesară o curățare temeinică.

Casa G&D îți oferă câteva sfaturi pentru o curățare a patului perfectă:

  1. Curățarea saltelei

Salteaua poate fi curățată cu o perie moale înmuiată în apa cu o solutie specifica de curatat, lasand apoi salteaua la aerisit, pentru a se usca si pentru a se aerisi. O altă variantă de curățare în profunzime a saltelei, cu rezultate foarte bune, poate fi făcută cu un aspirator antialergic sau cu abur.

În caz că folosești o husă pentru saltea, spal-o bine, periodic.

  1. Spălarea pernelor

O pernă curată asigură o viață sănătoasă, un somn liniștit și înlătură alergiile. Dacă pernele sunt din microfibră sau din șesături artificiale, pot fi spălate în mașina de spălat, la un program scurt, folosind un detergent lichid. Ulterior, pernele trebuie uscate la soare sau intr-o camera foarte bine aerisita, pentru a evita apariția mucegaiului.

Pernele din puf sau pene trebuie curățate uscat, la o curățatorie specială care folosește raze ultraviolete pentru îndepărtarea bacteriilor și a ciupercilor ce traiesc in interiorul pernelor.

  1. Plapuma/ pilota

Plapuma sau pilota adună foarte mult praf și microbi, de aceea se recomandă curățarea ei periodică. Pilotele pot fi umplute cu puf de gasca sau rata, lana, bumbac, matase sau cu fibre sintetice hipoalergice.

Pe timpul iernii, cu cat plapuma este mai groasa, cu atat aceasta ofera mai multa caldura si confort, insa in acelasi timp, ofera si un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

În funcție de materialul din care este confecționată, plapuma poate fi spălată în mașină sau poate fi curățată chimic, de aceea este foarte importantă consultarea instrucțiunilor de pe eticheta fiecărui produs în parte. Unele pilote se pot curăța acasă în propria mașină de spălat, în timp ce altele necesită ceva mai multă atenție și trebuie duse la curățătorie. Spre exemplu, o pilota cu puf sau cu pene de gâscă poate fi spălată la mașină la o temperatură de 60 de grade celsius și se poate stoarce normal, în timp ce o plapumă din materiale sintetice necesită curățarea în curățătorii specializate pentru un tratament mai atent.

  1. Spălarea cuverturilor de pat

Cuverturile de pat trebuie curățate înainte de a ajunge foarte murdare. Pentru a elimina petele de mâncare sau de alt tip, cuvertura trebuie spălată cu o solutie speciala. Inainte sa o cureti, inmoaie un colt al cuverturii in acea solutie pentru a vedea daca se decoloreaza. In acest caz, mai bine o duci la curatatorie.

  1. Curățarea păturilor

Fiecare pătură folosită trebuie aspirată periodic și lăsată la aerisit. De asemenea, păturile trebuie curățate periodic prin spălare sau curățare chimică. Păturile pot fi spălate manual sau la mașină, însă petele de murdărie trebuie tratate bine înainte.

  1. Spălarea și împrospătarea lenjeriei de pat

Lenjeria de pat trebuie schimbată săptămânal pentru a elimina acarienii și bacteriile. De asemenea, trebuie spălată în funcție de materialul din care este confecționată, astfel încât să fie bine dezinfectată, fără a deteriora țesătura sau modelul. Pentru o împrospătare a mirosului, poate fi adăugat balsam.

Despre Casa G&D

Magazinul online Casa G&D a fost creat in 2015 de catre Georgiana Nitu si comercializeaza confectii textile si accesorii pentru dormitor: lenjerii de pat, perne, huse de canapea, pilote, cuverturi si paturi. Totodata, magazinul ofera si prosoape, alaturi de halate de baie. Magazinul ofera trasport gratuit la comenzi peste 400 lei si livrare prin curierat rapid in toate zonele tarii.

În perioada iulie-august 2017, magazinul online de lenjerii de pat Casa G&D a pregătit oferte și promoții situate între 50% și 80%, la seturile de lenjerie de bumbac 100% Pucioasa, damasc și bumbac satinat, precum și la cuverturi.

Save

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)