Ingrijirea fetei, zi de zi

Se spune ca daca la 20 de ani, ai tenul pe care ti-l da Dumnezeu, dupa 40-50 de ani ai tenul pe care il meriti. De aceea, chiar daca dupa ce iesi de la cosmeticiana, tenul tau arata curat si proaspat ca un bujor, dupa cateva zile in care nu l-ai ingrijit, lipsa hidratarii si a ingrijirii corespunzatoare isi spun cuvantul. Riduri, pleoape lasate, gusa, cearcane si pungi sub ochi – iata doar cateva semne ale imbatranirii si lipsei ingrijirii.

Chiar daca batranetea nu poate fi evitata, putem imbatrani frumos, cu un ten hidratat si curat.

Ingrijirea fetei trebuie realizata zilnic, dimineata si seara. Indiferent ca tenul este gras, uscat sau mixt, in comert se gasesc creme si lotiuni potrivite fiecarui tip de ten si aproape fiecarei categorii de varsta. Cremele de zi sunt impartite atat in functie de tipul de ten (gras, mixt, sensibil, uscat, cu probleme etc.) cat si in functie de varsta (20+, 30+, 45+). Din pacate inca nu exista creme pentru perioada de varsta 35-45 – singura crema din aceasta categorie de varsta este crema de noapte Garnier 35+.

1800x600hairbeauty1

Ingrijirea de dimineata, in 4 pasi:

In fiecare dimineata, dupa trezire, pentru ingrijirea tenului trebuie urmati pasii de mai jos:

  1. Se spala tenul cu putina apa rece (daca este mixt) sau cu gel de curatare (daca este gras). Daca tenul este uscat, poate fi curatat cu demachiant sau apa micelara. Pentru ten gras pot fi folosite apele micelare de la Garnier, Vichy, Nivea si Ivatherm (in functie de buget). Ca demachiante, pot fi folosite cu succes, demachiantele Doina cu laptisor de matca de la Farmec – pentru ten uscat,  cu lapte de castraveti – pentru ten uscat etc., demachaintele Garnier – adaptate pentru tipul de ten, demachiantele L’Oreal si Nivea – adaptate pentru tipul de ten si pentru ochi.
  2. Se sterge tenul cu o discheta demachianta, imbibata in lotiune tonica adaptata tenului (pentru ten gras sau uscat, in functie de tipul tenului). Lotiunea se lasa pe ten sa se usuce. Lotiunile cele mai potrivite sunt cele Clean & Clear – de la Johnson & Johnson -adaptate in functie de tipul de ten si in functie de motivul folosirii (puncte negre, cosuri).
  3. Apoi se maseaza fata cu o crema de zi adaptata tipului de ten (hidratanta pentru ten gras, grasa – pentru ten uscat, sau antirid – pentru ten matur). Crema se intinde pe fata, gat si decolteu, cu mscari de jos in sus (pentru a combate tendinta de lasare, cuzata de gravitati pamantului) si se maseaza usor pana ce intra in piele. Cremele de zi cele mai eficiente si cu raport calitate-pret potrivit sunt  Garnier, L’Oreal, Gerovital – toate adapatate tipurilor de ten si categoriilor de varsta mentionate mai sus si Nivea – pentru ten uscat. Cremele Nivea pentru ten mixt sunt prea grase pentru tenul gras si mixt.
  4. In jurul ochilor se intine o crema speciala pentru ochi (care combate ceracanele si ridurile) si se maseaza usor, cu degetul inelar, in forma circulara (sub ochi) si de jos in sus (sub sprancene). Cremele cele mai potrivite sunt Gerovital 20+ si 30+, L’Oreal, Nivea, Garnier.

Skin-Care-Tips-for-Wedding

Ingrijirea de seara, in 4 pasi:

Chiar daca ne-am facut un machiaj foarte reusit, de care suntem multumite, este imperios necesar ca in fiecare sera sa il dam jos folosind un demachiant potrivit.

Lifecell-Face-Cream-Skin-Care-Tips

In fiecare seara, inainte de culcare, pentru curatarea si ingrijirea tenului trebuie urmati pasii de mai jos:

  1. Se curata tenul cu un demachiant adaptat tipului de ten (mai gras – daca tenul este uscat si mai hidratant – daca tenul este gras).  Machiajul ochilor trebuie sters cu un demachiant special pentru ochi care curata rimelul si fardul fara a fi necesara frecarea, deoarece pielea de pe pleoape si din jurul ochilor este foarte sensibila. Ca demachiante, pot fi folosite cu succes, demachiantele Doina cu laptisor de matca de la Farmec – pentru ten uscat,  cu lapte de castraveti – pentru ten uscat etc., demachaintele Garnier – adaptate pentru tipul de ten, demachiantele L’Oreal si Nivea – adaptate pentru tipul de ten si pentru ochi. Ca demachiante pentru ochi sunt foarte potrivite L’Oreal, Garnier si Nivea.
  2. Apoi se sterge tenul cu o discheta demachianta, imbibata in lotiune tonica adaptata tenului (pentru ten gras sau uscat, in functie de tipul tenului) si se curata bine, pana ce tenul ramane curat. Lotiunea se lasa pe ten sa se usuce. Lotiunile cele mai potrivite sunt cele Clean & Clear – de la Johnson & Johnson -adaptate in functie de tipul de ten si in functie de motivul folosirii (puncte negre, cosuri).
  3. Apoi se maseaza fata cu o crema de noapte adaptata tipului de ten (hidratanta pentru ten gras, grasa – pentru ten uscat, sau antirid – pentru ten matur). Crema se intinde pe fata, gat si decolteu, cu mscari de jos in sus (pentru a combate tendinta de lasare, cuzata de gravitati pamantului) si se maseaza usor pana ce intra in piele. Cremele de noapte cele mai eficiente sunt Gerovital 30+, Nivea pure+natural si Garnier Essentials 35+
  4. In jurul ochilor se intinde o crema speciala pentru ochi (care combate cearcanele si ridurile) si se maseaza usor, cu degetul inelar, in forma circulara (sub ochi) si de jos in sus (sub sprancene). Cremele cele mai potrivite sunt Gerovital 20+ si 30+, L’Oreal, Nivea, Garnier.