Dorada mediteraneana

Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 400 g. dorada (o bucata)
  • 50 g. masline kalamata
  • 60 g. rosii cherry
  • 5 catei de usturoi
  • 3-4 felii de lamaie
  • Sare si piper dupa gust
  • Rozmarin
  • 100 ml. Supa de peste
  • 50 ml. Vin alb
  • 50 ml. Ulei
  • 10 g. patrunjel
  • 20 g. unt

Mod de preparare

Se prajeste bine dorada, pe ambele parti, in ulei de masline. Se adauga rosii cherry, masline Kalamata si felii de lamaie. Se stropeste total cu vin alb si supa de peste. Se adauga untul taiat cubulete si se condimenteaza cu patrunjel, piper, sare, rozmarin si usturoi.

Se serveste alaturi de o felie de lamaie si un pahar cu vin alb.

Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului cuprind filmarea si prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi gasite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.ro, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi si pe canalul Youtube .

Despre George Radu

„Crescut” in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.

In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.

Save

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)