Turta cu ceapa verde

Turta cu ceapa verde prajita in tigaie sau pe plita este o reteta chinezeasca folosita si in Romania, in ultimii ani. Preparata in special primavara, cand apare ceapa verde, reteta poate fi folosita ca o gustare sanatoasa sau pentru a inlocui painea.

Este o reteta de post, primita de la bistro-ul la Peter’s Kitchen, de pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti.

Pentru 6 turte se folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 400 g faina tip 650

  • 1 ceasca ulei de masline

  • 1 ou

  • 2 fire ceapa verde

  • 200 ml apa calduta

  • Sare

  • Seminte de coriandru proaspat macinat (optional)

Mod de preparare

Prepararea aluatului se face simplu ca pentru aluatul de taitei: se adauga oul batut peste faina si se amesteca bine. Apoi se adauga sarea, apa calduta si se amesteca pana cand compozitia este omogena si usor lipicioasa. Se framanta bine pana se formeaza o bila de aluat.

Se imparte aluatul in 6 bucati, se aseaza intr-un vas mic, se adauga uleiul peste aluat si se lasa la rece pentru aproximativ 24 ore.

A doua zi, se modeleaza turtele, astfel:

Se intinde fiecare bucata de aluat cu mainile pe un blat de lucru, se presara ceapa verde tocata si coriandru. Fiecare bucata de aluat umpluta se ruleaza sub forma de clatita si se aranjeaza in forma unui melc sau spirale (cuib).

Fiecare turta se prajeste in tigaie, in ulei sau pe plita, fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Mod de servire

Turtele se pot servi calde sau reci, alaturi de felurile de mancare preferate.

Secretele Bucatarului

Este bine ca aluatul sa se odihneasca la rece 24 de ore, pentru a fi mai elastic si mai usor de modelat.


Despre Peter’s Kitchen

Deschis in 2014, Bistro Peter’s Kitchen ofera preparate specifice bucatariei europene create de chef-ul Gaetano Migliorato.

Restaurantul organizeaza saptamanal evenimente tematice, degustari de vinuri, testari gratuite de produse: in fiecare joi, de la ora 19 este organizat evenimentul ”Free dinner” in cadrul caruia mancarea din meniul evenimentului poate fi testata gratuit iar in fiecare vineri pot fi testate meniuri speciale, preparate din peste de captura.

Zilnic, de luni pana vineri, intre orele 12-15, toate produsele culinare din meniul Peter‘s Kitchen beneficiaza de o reducere de 20%.

Zilnic, de luni pana vineri, meniul zilei poate fi cumparat intre orele 12-15, la 18 lei.

Sub Motto-ul: ”Pentru oameni pasionati de bun gust si gust bun!”, Peter’s Kitchen Bistro reinventeaza conceptul de bistro in centrul Bucurestiului, strada Sperantei nr. 6, sector 2.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enjoy this blog? Please spread the word :)