O reteta de pizza creata pentru mai, Petala de primavara

Reteta creata de Florarul Sef de la Pizza Flower, pentru a sarbatori Ziua Femeii. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu.

Ingrediente pentru fiecare Petala de primavara

220 g. aluat
• 140 g. Faina alba 00
• 1 g. Drojdie proaspata
• 175 ml. Apa filtrata
• 4 g. Sare de mare

Topping

  • 1 dovlecel mic

  • 50 g. de branza de capra 
  • 1 fir de marar
  • 2 catei de usturoi


Mod de preparare aluat
Se pune drojdia in apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute, la caldura formandu-se o „maia”. Intre timp se cerne faina, se face o gaura in mijlocul ei si se adauga maiaua, framantandu-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adaugand mereu apa calduta.

Se lasa la dospit minim 30 minute pana aproape isi dubleaza volumul. Apoi se lasa aluatul sa se odihneasca peste noapte, in frigider.

Mod de preparare „Petala de primavara”
Se scoate aluatul de la frigider si se lasa cateva zeci de minute afara, la temperatura camerei.

Se intinde in strat subtire sosul de rosii pregatit in prealabil cu putina sare, piper, oregano, busuioc proaspat si foarte putin usturoi.

Se aseaza feliile de dovlecel, taiat pe lung, pe fiecare petala in parte, in total 6 bucati.

Apoi se adauga branza de capra taiata cuburi, mararul taiat mare si doi catei de usturoi tocati marunt. 


Secretele bucatarului!
1.
Este de preferat ca atunci cand se pune pizza la cuptor, aluatul sa nu fie rece pentru a putea creste in cuptor.
2. Pentru un gust delicios si un aspect apetisant, se intinde toppingul uniform, fara bordura, sub forma de floare

3. Acasa, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatra din marmura sau granit, incinsa in cuptor la 250°, timp de 30 minute, astfel incat sa aiba o temepratura constanta.
4. Pizza se pune pe o hartie de copt usor infainata inainte, ca sa nu se lipeasca de piatra incinsa la cuptor.


Despre Pizza Flower

Deschisa pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca forma si gust, fiind un concept unic in Europa. Alintata “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Sectorul 3, Calea Dudesti nr. 129.

Pentru a respecta conceptul, toate retetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, printesa noptii, floare de nu-ma-uita, trifoi cu patru foi, flower power, motul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivora, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei retele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii in Bucuresti, in sectorul 1 si sectorul 2.

In 2016, Pizza Flower s-a implicat in comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, gradinita sociala “Licurici”, complexul ”Pistruiatul”, campania „Brancusi e al meu” etc.

Save

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)